Leren te leren

Leren te leren of
Hoe krijg ik weer goede cijfers?

Wat gaat er door je heen?

Zie je op tegen het maken van de opdrachten voor school of studie?


Heb je geen idee hoe je door die dikke studieboeken heen komt?

Vergeet je steeds weer wat je hebt geleerd?

Kortom

frown-o

Het leren en studeren loopt niet lekker 


thumbs-o-down

Je voelt dat het niet goed met jezelf en met je studie gaat

WAT KAN IK JE BIEDEN?

Tientallen effectieve tips om je studie, het leren goed aan te pakken, bijvoorbeeld:

 • check
  Leren te leren: hoe werkt joúw brein? Dit is maatwerk, want elk brein werkt weer anders.
 • check
  Aanpakken van je studieboeken: vriend of vijand?
 • check
  Onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken op basis van je eigen studieboeken
 • check
  De juiste houding (letterlijk) om goed te kunnen leren
 • check
  Een wetenschappelijk bewezen effectief studieritme
 • check
  Wat jij nodig hebt

Mervyn Puhl, ex-student

“In plaats van het boek open te slaan op de bladzijde waarvan de docent zei “hier moet je gaan lezen”, vroeg je me te kijken naar wat er op de kaft staat en naar de inhoudsopgave. Dat deed ik met het marketingboek dat ik al vanaf het eerste jaar had, maar we zijn pas begonnen met de coaching in het derde jaar. Toen zag ik pas de structuur van het boek, zag ik de marketingframes waar het boek uit was opgebouwd. Toen vielen er opeens heel veel kwartjes, van “o, zo zit het”. Ik ben ontzettend gestructureerd van mijzelf, dat heb ik nodig om dingen te kunnen snappen en toen ik de structuur zag, toen had ik het opeens door. Dat was een heel praktische les voor mij. Vanaf dat moment ben ik eerst de structuur van een boek of wat dan ook gaan opzoeken en daarna pas dieper in op de inhoud.”